Almanya’nın yeşil hidrojen tedarikçilerinden biri Türkiye olabilir

Almanya’nın yeşil hidrojen tedarikçilerinden biri Türkiye olabilir

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Markus Slevogt, Almanya’nın yeşil hidrojen tedarik edeceği potansiyel ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğunu söyledi.

AA’nın haberine göre Almanya, Türkiye’nin ulusal hidrojen stratejisine yönelik gelişmeleri yakından takip ediyor ve elektrik üretim maliyetleri açısından avantajlı olan Türkiye, Almanya’nın potansiyel tedarikçileri arasında yer alıyor. Almanya’nın geçen yıl yayımladığı hidrojen stratejisine göre temiz kaynaklardan üretilen hidrojeni ithal etmeyi planladığını aktaran Slevogt, “Türkiye ile 2012’den beri istikrarlı bir enerji iş birliğimiz bulunuyor. AHK olarak enerji sektöründeki oyunculara destek olduğumuz gibi yeşil hidrojende de Türkiye’ye aynı desteği vereceğiz,” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin yanı sıra Norveç, İzlanda, Avustralya ve Şili de Almanya’nın tedarikçilerinden olabilir.

Yüksek karbon ayak izine sahip şirketler çekiciliğini kaybedecek

Son yıllarda iklim değişikliği alanındaki mücadelenin şirketlerin ürünlerinde karbon ayak izini düşürmelerine de zemin hazırladığını vurgulayan Slevogt, “Elektriğin temiz ve sürdürülebilir kaynaklardan karşılanması ve kaynakların verimli kullanılması daha da önemli hale geldi. Bu alanlardaki araştırmaların artacağını düşünüyoruz. Üretim teknolojilerinde yüksek karbon ayak izine sahip şirketler uzun vadede ekonomik çekiciliğini kaybedecek,” dedi ve iklim dostu üretim teknolojilerinin hali hazırda tam kapasiteyle piyasada olduğunu ve bu dönüşümden geri adım atılmayacağını ekledi.

Slevogt son olarak şunları ekledi: “Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi bir karar Türkiye’nin hızla yenilenebilir kapasitesinin artmasını sağlayabilir, çünkü Türkiye ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını Avrupa’ya yapıyor. Önümüzdeki yıllarda Türk endüstrisinin bu değişimden etkileneceğini ve iklim dostu teknolojilere talebin artacağını öngörebiliriz.”

Paylaş
1 Responses

Yorumlara kapalı.