Chapter Zero Türkiye, iklim değişikliğine karşı iş dünyasını harekete geçiriyor

Chapter Zero Türkiye, iklim değişikliğine karşı iş dünyasını harekete geçiriyor

İklim değişikliğine ilişkin farkındalığı artırmayı hedefleyen Climate Governance Initiative (CGI), Chapter Zero Türkiye’nin çalışmalarına başladığını duyurdu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ev sahipliğinde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (The European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) ve Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği (YÜD) iş birliğiyle hayata geçirilen “Chapter Zero Türkiye,” iş dünyasının iklim değişikliği konusundaki bilincini artırmayı ve işletmeleri sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Chapter Zero Türkiye girişimi bu doğrultuda,

  • Yöneticilerin iklim değişikliği ile ilgili farkındalığının ve iklim değişikliği kaynaklı risk ve fırsatlara ilişkin anlayışlarının geliştirilmesini,
  • İklim değişikliği ile mücadelenin bir yönetim kurulu önceliği haline getirilmesi için yetkinliklerinin ve bilgi birikimlerinin geliştirilmesini,
  • İklim değişikliğinden kaynaklanan riskler ve fırsatlara göre hareket edilmesiyle işletmelerin uzun vadeli dayanıklılığının sağlanmasını hedefliyor.

Bu hedeflere ulaşmak için Chapter Zero Türkiye ücretsiz etkinlikler düzenlemeyi, podcastler yayımlamayı, uzmanlar aracılığıyla bilgi paylaşımında bulunmayı ve Chapter Zero Türkiye’de yer alan yöneticileri dünya genelindeki diğer Chapter Zero girişimleri tarafından düzenlenen etkinliklere ve çalıştaylara davet etmeyi planlıyor.

Katılımı ücretsiz olan ve üst düzey yöneticilere, kurumsal ve finansal kuruluşların yönetim ve denetim kurulu üyelerine ve  ilgili diğer taraflara açık olan Chapter Zero Türkiye’ye www.chapterzeroturkiye.com adresindeki çevrimiçi form doldurularak katılım sağlanabilir.

 

Paylaş