Döngüsel Ekonomi Ödülü sahiplerini bekliyor

Döngüsel Ekonomi Ödülü sahiplerini bekliyor

Döngüsel ekonomide iş birliklerinin güçlendirilmesini hedefleyen EIT Döngüsel Ekonomi Topluluğu’nun Döngüsel Ekonomi Ödülü için başvurular başladı.

Kaynakları kullanma hızımız, çevrenin bunları yeniden üretip bize sunma kabiliyetini geride bırakıyor. Sınırlı kaynaklara yönelik talebin artmaya devam etmesi ve kaynaklar üzerindeki baskının çevresel bozulmaya ve kırılganlığa neden olması, ekonomilerin de zayıflamasına neden oluyor. Döngüsel ekonomik modellere geçilmesi, kaynaklar üzerindeki küresel baskıya ve artan arz güvensizliğine yönelik mevcut ve gelecekteki sorunların üstesinden gelinmesine olanak sağlayabilir.

Bu doğrultuda döngüsel ekonomi ortamındaki diğer ilgili paydaşlar ve inisiyatiflerle iş birliğinin başlatılması ve güçlendirilmesini hedefleyen EIT Döngüsel Ekonomi Topluluğu, Döngüsel Ekonomi Ödülü kapsamında çözümlere sahip girişimcileri ve KOBİ’leri belirlemeyi amaçlıyor.

Döngüsel Ekonomi Ödülü, “Yeni Döngüsel İş Modelleri”, “Döngüsel Ekonomi Değerlendirme Metodolojileri”, “Lojistik Dahil Atık Değerlendirme” ve “Dijital Ürün Pasaportları” olarak belirlenen dört tematik alanda verilecek.

Yarışma, Avrupa Birliği Üye Devleti’nde veya Ufuk Avrupa Programı ile ortak bir ülkede kurulmuş herhangi bir tüzel kişiliğe veya tüzel kişilik grubuna açık olacak. EIT programları tarafından halihazırda finansman almış olan ortaklar ve kuruluşlar için kısıtlamalar geçerli olabilecek.

Başvuru sahiplerinin, fikirlerinin detaylarını, ele aldıkları sorunları, teknolojik çözüm, yenilik, ekip kompozisyonu, uzmanlık ve tahmini pazara sunma süresini içeren bir çevrimiçi başvuru formu doldurması gerekiyor. Ardından başvurular EIT Döngüsel Ekonomi Topluluğu temsilcilerinden (EIT Hammaddeler, EIT İklim-KIC, EIT Gıda, EIT Kentsel Ulaşım ve EIT Üretim) oluşan bir heyet tarafından değerlendirilecek ve seçilenler projelerini sunmak üzere davet edilecek.

Ödülü kazananlara, tematik alan başına 15.000 avroya kadar EIT finansmanı tahsis edilecek. Ek olarak kazananlar, katılımcı EIT Bilgi ve İnovasyon Toplulukları tarafından verilen iş destek ve hızlandırma hizmetlerine başvurabilecek.

Başvurular 31 Ağustos 2022’de sona erecek. Eylül ayında gerçekleştirilecek seçim prosedürü sonrasında kazananlar ekim ayında açıklanacak.

Yarışmanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Paylaş