Sektör temsilcileri Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Standardı için bir araya geliyor

Sektör temsilcileri Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Standardı için bir araya geliyor

Küresel Raporlama Girişimi, tekstil ve konfeksiyon sektörleri için sürdürülebilirlik raporlama standardı geliştirmeyi amaçlayan yeni bir proje duyurdu.

Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Standardı tekstil üretimi, hazır giyim ve ayakkabı üretimi ile perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketler için küresel bir beyan çerçevesi belirleyerek hesap verebilirliği ve şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Standardı’nın geliştirilmesi için Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative, GRI), sürdürülebilirlik raporlaması deneyimi olan işletmeler, yatırımcılar, sendikalar, arabulucu kurumlar ve sivil toplum temsilcilerinden oluşacak Tekstil ve Giyim Çalışma Grubu için başvuruların açıldığını duyurdu. Proje kapsamında hazırlanacak GRI’nin Sektör Standartlarının en sonuncusu olan Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Standardı GRI Standartlarını belirlemekten sorumlu bağımsız kuruluş Küresel Sürdürülebilirlik Standartları Kurulu (Global Sustainability Standards Board, GSSB) tarafından değerlendirecek.

Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü Standardı’nın üreticiler , perakendeciler ve toptancılar dahil olmak üzere, tekstil ve hazır giyim sektörü değer zincirinde  bulunan tüm kuruluşlara uygulanması amaçlanacak.

Sektör Programı Başkanı Mia d’Adhemar; “Tekstil ve konfeksiyon şirketlerinin ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarda etkilerini tanımlama, yönetme ve raporlama biçimlerini iyileştirmek için önemli adımlar atılması gerekiyor. Sektör uzmanlarını ve ilgili paydaş gruplarını Çalışma Grubumuza katılmak ve bu standardın geliştirilmesini desteklemek için başvurmaya davet ediyorum.” diyerek çağrı yapıyor.

Çalışma Grubu için başvurular 21 Mart 2023’e kadar açık olacak. Başvurular textiles-apparel@globalreporting.org adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

 

Paylaş