, ,

İSO 15. Sanayi Kongresi: Başka Türlü Mümkün

İSO 15. Sanayi Kongresi: Başka Türlü Mümkün

İstanbul Sanayi Odası, 15. Sanayi Kongresi’ni “Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak” başlığıyla düzenliyor. 7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yüz yüze gerçekleşecek Kongre, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı Başkanı Prof. Jeffrey Sachs ve The Trillion Dollar Shift ve New Economy Business kitaplarının ödüllü yazarı, The Thinkers50 üyesi Marga Hoek’u da konuk konuşmacı olarak ağırlayacak.

Sürdürülebilirliği temel vizyonu kabul ederek sektörlere özel sürdürülebilirlik yol haritalarından üyelerine özel kurumsal sera gazı envanteri hesaplanması ve raporlanması hizmetine ve sanayicileri sürdürülebilirlik gündemi hakkında bilgilendiren Yeşil Gündem Sohbetleri’ne dek bir dizi yeni çalışmaya imza atan İstanbul Sanayi Odası, 15. Sanayi Kongresi’ni de sürdürülebilirlik odağında düzenliyor.  “Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak” başlığıyla 7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 15. Sanayi Kongresi’nde sanayinin tüm paydaşları bir araya gelerek sürdürülebilir gelecek için dönüşüm temasını ele alacak.

“Yeni dünyayı birlikte tasarlayalım”

2002’den bu yana Sanayi Kongrelerinde aralarında Martin Wolf, Ricardo Hausmann, Francis Fukuyama, Haiyan Wang ve Paul Romer gibi dünyaca ünlü isimlerin de olduğu 85’i yabancı 538 konuk konuşmacıyı ağırlayan ve 15 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapan İstanbul Sanayi Odası, 15. Sanayi Kongresi’ni dünyanın yepyeni bir düzene geçme sancıları yaşadığı gerçeğinden hareketle “Yine Birlikte, Yeni Dünyayı, Yeniden Tasarlayalım” çağrısıyla düzenliyor. Bu kapsamda Haliç Kongre Merkezi’nde yüz yüze düzenlenecek Sanayi Kongresi’nde, sürdürülebilir gelecek için dönüşümü tasarlamak amacıyla sanayinin alanına giren her konu, uzman konuklarla birlikte tartışılacak.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı Başkanı ve Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Prof. Jeffrey Sachs ve “Earth Capital” Sürdürülebilirlik Konsey Üyesi ve Huffington Post köşe yazarı Marga Hoek’un konuk konuşmacılar olarak yer alacağı Kongre’nin açılış konuşmalarını ise İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay yapacak. Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanı ve Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ve Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin ise “Sanayide Dönüşüm; Riskleri Yönetmek, Fırsatları Yakalamak” panelinde konuşmacı olarak yer alacak. “Adil ve Kapsayıcı Bir Dönüşüm Yaratmak” panelinde ise Sabancı Holding İK ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur, Progressio Vakfı Kurucusu Marcello Palazzi, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü ve UNDP Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu Giovanni Guidetti ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sosyal Girişimci Doç. Dr. Itır Erhart konuşmacı olarak yer alacak.

Ayrıca kongre boyunca tüm kongre davetlilerinin katılımına açık düzenlenecek Serbest Kürsü Çalıştayları ile “Temiz Üretim Nasıl Mümkün?”, “Dijitalleşmeye Nereden Başlamalı?”, “İş Dünyası Yeni Nesil İş Hayatına Hazır Mı?” ve “Sürdürülebilir Finans Uygulamaları Nelerdir?” başlıkları tartışılacak. Moderatörler eşliğinde ve eş zamanlı oturumlarla gerçekleşecek Serbest Kürsü Çalıştayları Haliç Kongre Merkezi’ndeki tüm davetlilerin katılımına açık olacak ve isteyen katılımcılar söz alarak fikirlerini dile getirebilecek. Çalıştayların yanı sıra, gün boyunca tekrar edecek eş zamanlı Sürdürülebilirlik 101 Eğitimleri ile de katılımcılar “Sürdürülebilirlik Performans Göstergeleri,” “Kurumsal Karbon Ayak İzi,” “Sanayide Enerji Verimliliği” ve “Kurum İçi İnovasyon ve Dijital Dönüşüm” konularını uzman eğitmenlerden dinleme fırsatı yakalayabilecek.

Sanayinin tüm paydaşlarını “Başka Türlü Mümkün” çağrısını yükseltmeye davet eden 15. Sanayi Kongresi, kongreyi takip eden 20 gencin yazacağı “Yeni Neslin Çağrısı” başlıklı sonuç bildirgesiyle de bir ilke imza atacak.

Kongre programı hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için https://www.iso.org.tr/sanayi-kongresi/index.html web sitesi ziyaret edilebilir.

Paylaş
1 Responses

Yorumlara kapalı.